Programma's

Leiderschapsprogramma’s

In onze leiderschapsprogramma’s richten we ons op de persoonlijke ontwikkeling van leiders. Wij ontwikkelen leiderschapsprogramma’s op maat voor organisaties, vaak als onderdeel van een verandertraject. Daarnaast bieden wij jaarlijks een aantal programma’s aan met open inschrijving.

Onze programma’s bevatten de volgende kenmerken:

 1. Ontwikkeling volledige intelligentie
  De programma’s richten zich op het ontwikkelen van de volledige vermogens van de deelnemers. Het accent ligt op de ontwikkeling van emotionele intelligentie en spirituele intelligentie. Inzicht in de impact van gedrag, onderliggende emoties drijfveren begrijpen en weten vanuit welke missie je handelt vormen de basis voor deze ontwikkeling.
 2. Verankering in organisatiecontext
  Vanuit zelfinzicht en authenticiteit maken we de vertaalslag naar de rol van leidinggevende en de organisatiecontext waarbinnen zij opereren. De ontwikkeldoelen worden verankerd in de dagelijkse werkpraktijk zodat er een wisselwerking ontstaat tussen de programma onderdelen en de organisatiecontext.
 3. Feitelijk ontwikkelniveau als startpunt
  Via 360 graden feedback, diagnose instrumenten en intake gesprek verkrijgen we een beeld van het ontwikkelniveau van de deelnemers en de ontwikkeldoelen. De programma’s zijn dusdanig opgezet dat er ruimte is voor de individuele ontwikkeldoelen.
 4. Cognitieve en intuïtieve leermethoden
  Wij gebruiken een combinatie van intuïtieve en cognitieve leermethoden, om op verschillende niveaus tot inzicht te komen en fundamentele beweging in gang te zetten. Afhankelijk van de ontwikkelbehoeften wordt het accent gelegd op de ontwikkeling van cognitieve of juist intuïtieve leiderschapskwaliteiten.

Zelfinzicht

Zelfinzicht vormt een belangrijke eerste stap in ontwikkeling. Leidinggevenden krijgen bij ons inzicht in hun leiderschapsgedrag en de impact daarvan op anderen. Wij kijken naar onderliggende emoties en drijfveren van gedrag. Stap voor stap komen we bij dieper liggende lagen, tot aan de authentieke kern: Wie ben ik, wat is mijn missie en hoe geef ik die vorm als leider.

naar boven

Authenticiteit

Vanuit authenticiteit werken we met leiders aan hun persoonlijke ontwikkeling. Wie ben je werkelijk en wat is je authentieke kern. Wat is je missie en waar ligt je kracht? Dit innerlijk anker helpt leidinggevenden in de hectiek van alledag. Reflectie, focus en bewust handelen. In lijn met je missie, bewust van je kracht en met de inzet van je authentieke leiderschapsstijl. We werken met een combinatie van cognitieve, emotionele en spirituele leermethoden.

naar boven