Over ons

Het Centrum voor Leiderschap en Authenticiteit is opgericht door Daphnee Chouchena.

 

Daphnee Chouchena

De essentie van mijn werk is gericht op het ontwikkelen van leidinggevenden, professionals en teams, in de context van de organisatie waar zij werken.

Luisteren, spiegelen wat mij opvalt, helderheid scheppen en weer verbinden met je eigen kracht en wijsheid. Dat is de essentie van wat ik doe in mijn werk als coach. Ik geloof in de kracht van reflectie, het uitnodigen tot nieuwe perspectieven en vanuit verbinding samen tot inzichten komen. Situaties afpellen, bij jezelf, in een team, in de organisatie, totdat we bij de kern komen van wat speelt en nodig is.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van analytisch scherp en inzicht gevend, vanuit verbinding en inlevingsvermogen. Ik put daarbij uit een breed scala van coaching technieken, waaronder Systemisch Coachen, Transactionele Analyse en Transformationeel Coachen.

Naast individuele coaching begeleid ik organisaties bij verandertrajecten, ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden en het verbeteren van team effectiviteit. Dat doe ik zowel voor Nederlandse als internationale organisaties. De afgelopen jaren heb ik leiderschapsprogramma’s verzorgd voor o.a. Heineken, Jacobs Douwe Egberts, ICIMOD, het OLVG ziekenhuis, Alliander en RIVAS zorggroep. Ik hou van de diversiteit van organisaties en ben me zeer bewust van de complexiteit van het krachtenveld waarbinnen zij opereren.

Ik heb Civiele Techniek gestudeerd aan de TU in Delft en aan ENPC in Parijs. Als organisatieadviseur heb ik gewerkt voor AT Kearney (www.nl.kearney.com) en Hay Group (www.kornferry.com ). Ik ben directeur en mede-eigenaar/oprichter geweest van een Nederlands advies- en trainingsbureau QRA (www.Binoq.nl) gericht op leiderschapsontwikkeling van besturen in de publieke sector (www.atana.nl). In  2009 heb ik CLA opgericht, van waaruit ik werk als coach en adviseur.